Verdienmodellen voor websites

Met een goed verdienmodel is het mogelijk om inkomen te genereren uit uw website, zelfs als u zelf geen producten of diensten levert. KIC kan u hierbij van dienst zijn.

Content als basis

Content vormt de basis van veel verdienmodellen voor websites. Allereerst is het zaak om te bepalen welke content past bij uw doelgroep, en rondom welke zoektermen deze content vervolgens gecreëerd moet worden. Gerichte, kwalitatieve content zorgt ervoor dat u de juiste bezoekers trekt, die geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft, en die bereid zijn daar geld aan uit te geven.

Affiliate marketing

KIC heeft veel ervaring met affiliate marketing. Dit is het promoten van diensten of producten van externe adverteerders, die een commissie betalen wanneer u bezoekers vanaf uw eigen website via links naar die van hun doorverwijst. In veel gevallen is affiliate marketing ook op uw website toe te passen.
Ik kan contacten leggen met de voor u geschikte adverteerders. Vervolgens zorg ik ervoor dat de doorverwijzingen naar de adverteerderssite via zogeheten call-to-actions op precies de juiste plaats in uw content komen te staan, en dat al het verkeer dat u doorverwijst geregistreerd wordt. Zo profiteert u van een optimale conversie van uw bezoekers naar inkomsten.

Zoekmachine-optimalisatie

Veel verkeer naar websites komt binnen via zoekmachines, en daarom is het belangrijk dat uw website voor deze zoekmachines is geoptimaliseerd. Er zijn grofweg drie manieren om te optimaliseren:

- Goed gestructureerde content en een logische navigatie, die ervoor zorgen dat uw website goed indexeerbaar is door alle zoekmachines.
- Het opbouwen van externe links naar uw site, waardoor deze meer waarde krijgt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van marketing via sociale media. Belangrijk in deze is dat de content een zekere ‘shareability’ heeft. KIC is ook thuis in het contacten leggen voor linkbuilding, waarbij u links uitruilt met andere websites.
- Het analyseren van zoektermen en de concurrentie. Op welke voor uw niche belangrijke termen wordt veel gezocht, en wat voor soort concurrentie van andere sites bestaat er voor deze termen? De resultaten van deze analyse worden meegenomen in het opstellen van het contentplan, waardoor u maximale kansen op een goed resultaat heeft.

E-mail marketing

Een extra mogelijkheid voor het verhogen van de inkomsten van uw site komt in de vorm van e-mail marketing. Ik kan u helpen bij het opbouwen van een natuurlijke mailinglijst (dus geen gekochte adressen), en het versturen van nieuwsbrieven en andere op uw doelgroep gerichte mailings. Zo laat u bezoekers vaker terugkeren op uw site, en kunt u ze op een extra manier blootstellen aan uw commerciële boodschap.

Als u interesse heeft in één of meerdere van deze diensten, stuurt u dan vooral vrijblijvend een mail. Dan laat ik u snel weten hoe ik ook voor uw website een verdienmodel kan opstellen.